Objavljeno: 3.3.2004

Tudi Mobitel izboljšal ponudbo podatkovnih storitev

Pri Mobitelu so predstavili razvoj na področju UMTS-a in nove storitve, med katerimi posebej izstopa ponudba podatkovnih paketov z GPRS karticami, konkurenčna Simobilovi.

Na področju UMTS-a pri Mobitelu nadaljujejo z izgradnjo omrežja in naj bi po napovedih do konca meseca pokrili še Maribor ter tako dosegli 31-odstotno pokritost prebivalstva. Do poletja naj bi bila pokrita še vsa večja mesta, v začetku naslednjega leta pa naj bi po načrtih bilo postavljenih že 490 baznih postaj, ki bodo pokrivale vsa naselja z več kot 1500 prebivalci in avtoceste. Med tem se število uporabnikov UMTS-a veča in po ocenah dosega več tisoč uporabnikov.

V začetku leta so Mobitelovi predstavniki predavali o svojih izkušnjah z UMTS-om tudi na dveh večjih mednarodnih konferencah, na 3G Mobile v Tokiu in 3GSM v Cannesu. Poleg tega so sklenili prvo pogodbo za UMTS gostovanje, in sicer z operaterjem Three iz Velike Britanije, prikazali pa so tudi interoperabilnost delovanja obeh UMTS omrežij z videoklicem s predstavnikom tega operaterja.

Pred nekaj tedni predstavljena Simobilova rešitev Vodafone Mobile Connect Card je pri Mobitelu hitro naletela na odgovor, saj so takoj dopolnili ponudbo GPRS kartic in podatkovnih naročniških paketov. Tako poleg Nokiine HSCSD/GPRS/WLAN kartice D211 za 96 tisočakov, sedaj ponujajo tudi GPRS/WLAN kartico Option GlobeTrotter Combo za 30 tisočakov, v drugi polovici marca pa bo na voljo še Sony Ericssonova HSCSD/GPRS/WLAN GC79 za isto ceno ob vezavi za poldrugo leto. Vsak Mobitelov naročnik lahko sedaj sklene tudi dodatno naročniško razmerje za prenos podatkov brez naročnine, ki ponuja 50 MB prenesenih podatkov za dva tisočaka mesečno, ali 500 MB za pet tisočakov. Simobil ponuja z GPRS kartico paket, ki vsebuje 100 MB za pet tisočakov mesečno. Prednost Mobitelovih kartic je dodana podpora za WLAN, vendar pa ima Vodafone MCC prednost preprostega uporabniškega vmesnika in nastavitev.

Zanimivo in morda celo nekoliko zapoznelo novost predstavlja tudi razčlenjen elektronski račun, ki je sedaj na voljo na Mobitelovem spletnem portalu PinkPonk.com, saj prikaže celoten razčlenjen račun in ne več zgolj skupnega zneska.

http://www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji