Objavljeno: 8.9.2005

Tudi Pentax z novimi fotoaparati

V zadnjih dneh smo priča številnim novostim na področju digitalne fotografije, kot zadnji pa se je z novimi fotoaparati predstavil Pentax.

Model Optio WPi ima vgrajen objektiv s 3-kratnim optičnim zumom, tipalo s 6 milijoni efektivnih točk ter 5-centimetrski LCD-zaslon s 115.000 točkami. Zanimiv pa je predvsem zaradi odličnih vodoodpornih karakteristikah, ki ponujajo brezhibno 30-minutno delovanje na globini 1,5 metra pod gladino vode. Prav tako se ponaša z odlično odpornostjo na prah. Takšne lastnosti fotoaparata pridejo prav pri smučanju, vodnih športih, ribarjenju ali katerihkoli drugih športih, kjer je možnost stika aparata z vodo in prahom.

Na naše tržišče bo podjetje Pentax podalo še eden Optio model. Optio S6 vsebuje povsem novo tehnologijo leč (SLS), kar mu zelo zmanjša dimenzije ohišja. Debel je namreč le 19 mm, navkljub temu pa ima vgrajen objektiv s 3-kratnim optičnim zumom ter senzor z občutljivostjo 6 milijonov točk. Vgrajen ima velik 2,5-palčni LCD-zaslon z 232.000 točkami in ker gre za zaslon tipa "low-reflection", je zelo pregleden tudi pri močni svetlobi.

http://www.pentax.xom

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji