Objavljeno: 26.4.2011

Tudi Sony s tablicama

Sony se je vmešal v boj za tablico vseh tablic. V ogenj pošilja dve orožji, ki slišita na ime S1 in S2. Obe bosta imeli Androidne korenine, nameščen Honycomb (Android 3.0) in dostop do tržnice Qriocity. V obeh napravah bo srce v obliki čipa Tegra 2, podjetja Nvidia, ki bo zadolženo za prikaz ločljivosti 1024 x 480. Če naštetemu dodamo, da bosta obe tablici imeli tako sprednjo kot zadnjo kamero, smo z naštevanjem skupnih lastnosti končali.

S1 bo podoben ptič kot prve znanilke prebujanja tabličnega trga, saj s svojim 9,4 palčnim zaslonom deluje precej običajno. Razliko opazimo le, če ga pogledamo od strani, kjer je videti kot prepognjen časopis. Čisto drugačna pesem bo S2, ki bo posnemal obliko igralne konzole Nintendo DS. Imel bo dva 5,5 palčna zaslona, občutljiva za dotik, zložljiva v ultra prenosljivo, žepno napravo. Pri spletnem vandranju bosta oba prikazovala vsebino strani, medtem ko bo spodnji ob delu z elektronsko pošto ali igranju igre prevzel vlogo tipkovnice oziroma kontrol. Pri slednjem opravilu, igranju iger, bo Sony ponovil strategijo telefona Xperia Play in bo tablicam omogočil dostop do iger PS One.

Sony ni pozabil niti na branje elektronskih knjig. Obe napravi bosta v tem oziru posnemali njegove strojne bralnike in bosta imeli na voljo knjigarno Reader Store ter prebavljali enake formate kot starejši bratje v družini. Tablica S1 naj bi zaradi vgrajene infra-rdeče tehnologije delovala tudi kot univerzalni daljinec za vse naprave Sony Bravia. Zmožna bo osnovnih opravil menjanja programov ali jakosti zvoka. Upravljati bo znala s televizorji in predvajalniki Blu-ray, istočasno pa bo zmožna delovati kot DLNA posrednik za prenos vsebine in zvoka do ciljnih naprav.

Kdaj bosta tablici na trgu se še ne ve, prav tako je skrivnost njuna cena. Ker bosta obe imeli poleg brezžične povezanosti v svet še povezavo 3G/4G, ne pričakujemo, da bi se Sony spustil v cenovni boj s konkurenti. Obstaja verjetnost, da se bosta napravi najprej pojavili v katalogih mobilnih ponudnikov.

www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji