Objavljeno: 27.2.2007

Tudi T-2 z videom na zahtevo

V tokratni številki Monitorja lahko preberete preizkus SiOLove nadgrajene televizije IP (t.i. SiOL TV Plus), ki bo s 1. marcem omogočila video na zahtevo in snemanje televizijskega programa, nekaj dni prej pa je s podobno storitvijo začela tudi konkurenca – T-2.

Njihov TV vmesnik sicer ne omogoča snemanja TV programa, ampak le video na zahtevo, se pravi ogled filmov, ki so shranjeni na strežnikih T-2. Trenutno je na voljo 206 filmov, serij (ta je pravzaprav le ena) in drugih vsebin, na prvi pogled pa so naslovi videti kar zanimivi (v oči hitro padeta oba dela Kill Bill) in opremljeni z zvokom Dolby Digital 5.1 oz. DTS. Vmesnik za izbiro in predvajanje filmov je prijazen, animiran in, v nasprotju s SiOLovim, zelo hiter.

Filmi stanejo enako, 2 eura, kar je po našem mnenju drago, kupljeni film pa si moramo ogledati v 24 urah. Serije in erotični filmi so cenejši, med 1 in 1,5 eura.

Za razliko od SiOLa, ki je za realizacijo videa na zahtevo moral preiti na bitno manj široko kodiranje MPEG-4 (in potencialnim uporabnikom zaračunati ustrezen nov set top box), T-2 ostaja na obstoječih Aminovih vmesnikih in MPEG-2. Poleg tega je storitev na voljo po celi Sloveniji in ne le v Ljubljani in Mariboru, kot pri SiOLu.

T-2 za SiOLom sicer še vedno zaostaja po bogatosti informacij o TV programu (t.i. EPG – electronic program guide) in po tem, da ne omogoča snemanja TV programa.

tv.siol.net

www.t-2.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji