Objavljeno: 13.10.2002

Tudi ViewSonic z ročnimi računalniki PocketPC

Podjetje ViewSonic, znano predvsem po monitorjih, je predstavilo svoj prvi ročni računalnik, ki temelji na Microsoftovem operacijskem sistemu PocketPC. ViewSonicov V35 bo tudi najcenejši ročni računalnik s tem operacijskim sistemom, saj bo v ZDA stal le 300 dolarjev, kar je 100 dolarjev manj od trenutno najcenejših PocketPC-jev.

Kljub temu pa bo V35 precej zmogljiv, saj ga bo poganjal Intelov XScale procesor s taktom 300 MHz, vgrajenega bo 32 MB pomnilnika Flash in 64 MB običajnega. Tu so še 3,5 palčni zaslon za kakovostno sliko s 16-bitno globino barv, opremljen pa bo tudi z zvočnikom in mikrofonom, medtem ko bo za premikanje po menijih služil krožni gumb. Po mnenju nekaterih analitikov je V35 zgolj prvi med ročnimi računalniki PocketPC v tem cenovnem razredu, saj cene sestavnih delov precej padajo.

Sicer pa V35 ni edini ViewSonicov projekt izven področja monitorjev; podjetje je napovedalo, da bo kmalu ponudilo tudi peresnike in brezžične monitorje, ki bodo podpirali Microsoftov koncept Mira. V35 bo na voljo v ZDA novembra, v Evropo pa bo prišel v začetku prihodnjega leta.

http://www.viewsonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji