Objavljeno: 20.4.2007

Ubuntu 7.04

Izšel je Ubuntu 7.04 Feisty Fawn, nova različica najbolj priljubljene distribucije Linuxa, ki vsebuje novo jedro Linux 2.6.20, najnovejše namizno okolje GNOME 2.18 in na tisoče drugih programov.

Novost je orodje za lažji prehod iz okolja Windows, ki pri namestitvi shrani priljubljene povezave Internet Explorerja, zaznamke Firefoxa, ozadja namizja in stike v AOL IM ter Yahoo IM, kasneje pa jih uporabi v Ubuntu.

Poenostavljeno je delo z večpredstavnostjo, saj je na voljo čarovnik, s pomočjo katerega lahko na preprost način namestimo potrebne kodeke za predvajanje večpredstavnih vsebin, povsem novo pa je tudi nadzorno središče za upravljanje vseh nastavitev sitema.

Orodje Avahi samodejno zazna brezžična omrežja, se priklopi nanje in omogoča skupno rabo glasbe, tiskalnikov ipd., zvočni strežnik PulseAudio omogoča napredno uporabo glasbe, Jetpipe pa je nova tiskalniška arhitketura za lahke odjemalce.

Zanimanje za novo izdajo je očitno večje kot za katerokoli drugo doslej, saj je bila domača stran distribucije prvih nekaj ur po objavi kar 44% časa nedosegljiva, kar je v tokratnem primeru celo pozitivno sporočilo.

Zanimivo je, da je na Dellovih spletnih straneh, na katerih je predstavljena strojna in programska oprema vodilnih v podjetju, Michael Dell zapisal, da uporablja prav Ubuntu 7.04 Feisty Fawn.

www.ubuntu.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji