Objavljeno: 21.3.2000

Ulead MediaStudio Pro 6.0

Tajvansko podjetje Ulead Systems je predstavilo novo različico progama za obdelavo večpredstavnih podatkov MediaStudio Pro 6.0. Nova različica podpira najsodobnejše tehnologije, kot so digitalni zapis podatkov DV in vmesnik IEEE 1394, zapis podatkov MPEG-2 in zvočni zapis MP3. S tem programom lahko tako opravljamo polprofesionalno montažo videoposnetkov in zvoka z vrhunsko kakovostjo in za le delček cene, ki jo je bilo treba za podobne izdelke plačati doslej. Vgrajeni urejevalnik videoposnetkov tako opravlja videomontažo v zapisu DV brez vmesne pretvorbe podatkov, kar zagotavlja hitrejše delo ter kakovostnejši izdelek. Poleg tega podpira paketni zajem videoposnetkov z ene ali več naprav DV, program pa ima vgrajeno podporo za krmiljenje videorekorderjev in videokamer DV.

MediaSudio Pro 6.0 je prvi tovrstni izdelek, ki podpira urejanje videoposnetkov v zapisu MPEG-2 brez uporabe dodatne strojne opreme. To so dosegli z naprednim algoritmom za odkodiranje in kodiranje v realnem času GoMotion, ki ga je prispevalo podjetje Ligos. Videoposnetke lahko tako zajemamo iz poljubnega vira (tudi navadnih kaset VHS) in sproti snemamo v zapis MPEG-2, katerega kakovost slike je enakovredna ploščam DVD. Vgrajeni algoritem omogoča urejanje do posameznega kadra natančno, kar je bilo doslej pri zapisih MPEG-2 težavno.

Na zvočnem delu MediaStudio Pro 6.0 podpira zvočne zapise in shranjevanje zvoka v zapisu MP3, kar širi uporabnost programa, omogoča pa tudi prihranek prostora. Ulead je tudi močno izboljšal uporabniški vmesnik programa. Okna za izvorne posnetke in predogled končnega dela so zdaj ločena, kar omogoča lažji nadzor med montažo, obenem pa lahko vsakega predvajamo na svoj monitor (če imamo primerno opremljen računalnik). Izvorno okno omogoča določanje več zaporednih izrezov, ki jih lahko hkrati prenesemo na montažno mizo. Tudi sicer je tok dela v orodjih boljši. Program zna delati samodejne zvočne prehode, samodejne reze praznih posnetkov in še marsikaj, kar je bilo treba doslej opraviti ročno. Za vodenje projektov je na voljo okno, ki spominja na Okenski Raziskovalec, v njem pa lahko vidimo vse dele projekta.

Ena večjih novosti je modul za izdelavo prehodov in posnetkov SmartRender, ki je precej hitrejši od prejšnjega modula, poleg tega pa se pri delu vede pametno in med delom opravlja ponovno le tiste izračune, v katerih je prišlo do sprememb. Program MediaStudio Pro 6.0 bo na voljo konec marca, cena pa bo enaka kakor doslej -- 495 dolarjev.

http://www.ulead.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji