Objavljeno: 1.8.2002

Unisys je razdelil Intelovo vejo strežnikov

Podjetje Unisys, ki je specializirano za visoko zmogljive strežnike, je začelo izdelovati novo družino cenejših strežnikov zasnovanih na Intel-ovem procesorju Itanium 2. Novi strežniki Aries bodo podpirali do 16 procesorjev Itanium 2 ali Xeon, njihova cena pa bo znašala med 75.000 in 300.000 dolarji. Tako bodo z že obstoječo močnejšo družino strežnikov Orion, ki stanejo med 140.000 in 700.000 dolarji pokrili večji del tržišča.

Poleg procesorjev je Unisys od Intel-a prevzel tudi drugo tehnologijo. Tako je prilagodil nabor Intel E8870, ki v osnovi podpira do 8 procesorjev, v Unisysovih sistemih pa jih podpira 16. S tem lahko lažje konkurirajo strežnikom Sun-a in IBM-a, ki stanejo več kot miljon dolarjev in vsebujejo 16 ali več procesorjev. Za zdaj so na voljo modeli s procesorji Xeon, Itanium 2 modeli pa bodo v redni prodaji v septembru ali začetku oktobra. Strežniki Aries podpirajo okolja Windows 2000 Server in tudi Windows .Net Server, ko bo ta na voljo.

Sistemi so lahko razdeljeni na več virtualnih particih na katerih tečejo različni operacijski sistemi, kar pride prav pri združevanju več strežnikov v en sistem. Družina strežnikov Orion se lahko razdeli na tja do osem štiriprocesorskih delov, Aries pa največ na dva dela.

http://www.unisys.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji