Objavljeno: 28.5.2008

UPC Telemach varuje digitalno premoženje

Podjetje UPC Telemach d.o.o. je v sodelovanju s podjetjem SIMT d.o.o. svojim naročnikom in drugim uporabnikom medmrežja omogočilo oddaljeno varnostno kopiranje in shranjevanje digitalnih vsebin in podatkov. Storitev so poimenovali UPC SEF.

Cenik storitev še ni dokončen. Okvirne cene so 1 EUR na mesec za 1 GB prostora, cena pa z večanjem zakupljenega prostora ne narašča linearno. Poleg domačih uporabnikov pa v podjetju UPC računajo tudi na poslovne uporabnike, za katere pripravljajo celovito ponudbo arhiviranja in varnostnih kopij enega ali več strežnikov, tudi na nivoju operacijskega sistema. Predvidena mesečna naročnina za izdelavo varnostne kopije strežnikov srednje velikega podjetja pa naj ne bi bistveno presegala 100 EUR.

Po besedah predstavnikov podjetja SIMT je celoten sistem zadosti varen, saj je za prenos in shranjevanje uporabljeno 128-bitno šifriranje, poleg glavnega podatkovnega centra v Grosupljem pa se vsebina shranjuje še na dveh dislociranih lokacijah.

UPC Telemach bo storitve UPC SEF PC backup, Server backup in S-drive ponudil z 2. junijem in sicer bodisi kot nadgradnjo obstoječih naročniških paketov bodisi kot samostojne storitve za uporabnike, ki v internet vstopajo prek storitev drugih ponudnikov. Uporabniki se bodo na storitve UPC SEF lahko naročili prek spletne strani www.upcsef.si. Uporabniški program si bodo lahko namestili takoj in pričeli z brezplačno 8-dnevno uporabo.

Mimogrede, storitve shranjevanja podjetja Simt smo v Monitorju že preizkušali v lanski novembrski številki; več si preberite na povezavi spodaj.

Od leve proti desni: Arijan Šiška, direktor podjetja EMC; Zdravka Zalar, direktorica podjetja SIMT, Roman Volčič, direktor prodaje in marketinga UPC Telemach

www.upctelemach.si

www.simt.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji