Objavljeno: 12.4.2002

Uporaba kompleta Office brez okolja Windows

Podjetje CodeWeavers je predstavil nov programski izdelek za operacijski sistem Linux, s katerim lahko Microsoftov pisarniški paket Office, pa tudi Lotusov paket Notes uporabljamo pod Linuxom brez uporabe operacijskega sistema Windows ali emulatorja za to okolje. Izdelek se imenuje CrossOver Office, zasnovan pa je na tehnologiji WINE, ki so jo dopolnili z vsemi knjižnicami, potrebnimi za pravilno delovanje Microsoftovih pisarniških programov.

CrossOver Office trenutno podpira uporabo paketov Office 97 in Office 2000, podjetje pa namerava poskrbeti tudi za podporo za Office XP. Poleg teh paketov trenutna različica podpira odjemalca Lotus Notes, v kasnejših različicah pa namerava proizvajalec zagotoviti podporo tudi za druge znane programe za okolje Windows. Pri podjetju CodeWeavers poudarjajo, da v prodaji obstajajo tudi drugi izdelki, ki omogočajo uporabo pisarniških paketov za sistem Windows pod Linuxom, vendar gre večinoma za emulatorje, ki v končni fazi zahtevajo uporabo licence za okolje Windows, medtem ko CrossOver Office tega ne potrebuje.

Zaradi tega nameravajo izdelek tržiti neposredno velikim družbam, ki želijo zmanjšati stroške lastništva s prehodom na okolje Linux. Cena izdelka je 55 dolarjev, ta pa je že v prodaji. Pri družbi CodeWeavers se zavedajo, da bo izdelek povzročil hudo kri pri Microsoftu, vendar trdijo, da s svojim pristopom niso naredili nič nezakonitega, zato se morebitnih sporov ne bojijo.

http://www.codeweavers.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji