Objavljeno: 3.7.2010

Uporabniki iPada so navdušeni

Rekordno povpraševanje po tabličnih računalnikih iPad, ki po nekaj mesecih od začetka prodaje še ne pojenja, je le ena plat medalje. Zato so zanimivi rezultati raziskave, ki jo je naredila spletna stran Technologizer, pri kateri so naredili anketo med več kot 6.000 uporabniki tablic. Rezultati kažejo, da so uporabniki iPadov izredno zadovoljni s svojimi nakupi, bolj kot sicer pri drugih izdelkih zabavne elektronike. Raziskava je še pokazala, da je z iPadom zadovoljnih skoraj 98% vseh kupcev, od tega več polovica "izredno". 96% vprašanih tudi meni, da iPad nudi zelo dobro vrednost glede na ceno, kljub temu, da ta ni med najnižjimi.

Zanimivo je tudi, da so uporabniki iPadov najbolj zadovoljni s trajanjem delovanja akumulatorja, ki zadostuje vsaj za 10 ur dela. Sledijo zanesljivost in hitrost. Uporabniki so tudi zelo zadovoljni nad aplikacijami, ki jih lahko kupijo v spletni trgovini App Store, ne marajo pa aplikacij, ki so v osnovi narejeni za telefone iPhone (in s tem z nižjo ločljivostjo).

Zelo zanimiva sta tudi naslednja dva podatka. Skoraj 70% uporabnikov iPada ne pogreša podpore za Adobe Flash, kar je najbrž največja pomanjkljivost Applove tablice. 73% vprašanih pa je tudi navedlo, da iPad uporablja za opravila, kjer so doslej uporabljali osebne računalnike, na iPadu pa jih izvršijo hitreje.

AppleInsider pa je med tem objavil še eno zanimivo statistiko - v juniju je spletni promet opravljen s tablicami iPad presegel spletni promet z vsemi napravami Google Android, ker je zanimiv podatek, glede na to, da je Android uporabljen v telefonih številnih proizvajalcev in je na trgu že precej časa.

http://technologizer.com/2010/06/30/ipad-survey/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji