Objavljeno: 28.4.2009

Uporabniki sprejeli spremembno pravil portala Facebook

Uporabniki portala Facebook so pred dvema mesecema dni zagnali vik in krik, ko so njegovi snovalci spremenili pogoje uporabe storitev, predvsem dela o uporabi podatkov. Zato so odgovorni na Facebooku omogočili glasovanje o sprejetju ali zavrnitvi sprememb.

Izmed 200 milijonov rednih obiskovalcev Facebooka, jih je v zadnjem tednu glasovalo okoli 666 tisoč, ki so s 75-odstotno večino podprli predlagane spremembe pogojev uporabe. Pri Facebooku so sprva načrtovali, da bi dobili kar 60 milijonov glasov, a so hitro uvideli, da se kaj takšnega le ne bo zgodilo.

Kljub temu je primer Facebooka zgovoren primer ravnanja spletišč, ki razpolagajo z goro podatkov o uporabnikih. Odgovorni so javno sporočili, da bodo tudi v bodoče pred spremembami pomembnih elementov portala ali uporabe podatkov izvedli glasovanje med uporabniki. Sicer pa so uporabniki uspeli doseči spremembo najbolj spornega dela novih pravil, in sicer sedaj izbrisan račun ni več last Facebooka, temveč mora le-ta njegovo vsebino v celoti izbirisati iz svoje podatkovne baze.

www.facebook.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji