Objavljeno: 14.10.2011

USB ključ za iPhone in iPad

Iz Tajvana prihaja prvi pomnilniški ključek, ki ga lahko uporabimo tako z osebnimi računalniki, kot Applovimi mobilnimi napravami iPhone in iPad. PhotoFast i-FlashDrive je posebnež v temu, da ima dva tipa priključkov - na enem koncu standardni priključek USB, na drugem pa Applov 30-nožični priključek za naprave z iOS. Medtem, ko je delovanje na strani osebnega računalnika samoumevno (uporabljamo ga kot katerikoli ključek USB), na Applovih mobilnih napravah deluje v kombinaciji z brezplačnim namenskim programom, ki ga naložimo iz trgovine AppStore.

Program za i-FlashDrive omogoča dvosmerno izmenjavo datotek z mobilno napravo, že v osnovi pa vsebuje pregledovalnik dokumentov, predvajalnik in snemalnik zvočnih zapiskov in urejevalnik besedil. Še bolj pomembna pa je možnost, da lahko tako dostopne datoteke odpremo v tretjih programih na mobilnikih in jih s tem prenesemo na mobilno napravo. Velja tudi v obratno smer. Programček omogoča tudi dostop do fotografij in video posnetkov na mobilni napravi, kot tudi izdelavo varnostnih kopij podatkov (kontaktov, dokumentov). S programom lahko opravljamo tudi klasično upravljanje datotek, kot so kopiranje, brisanje, premikanje, preimenovanje.

PhotoFast i-FlashDrive je na voljo v različicah s 8, 16 in 32 GB, cena pa ni ravno nizka, saj je potrebno v ZDA odšteti 100, 150 oziroma 200 dolarjev, k temu pa je treba prišteti še DDV. Kljub temu, da prav v tem trenutku Apple predstavlja spletne storitve iCloud, ki do neke mere odpravlja potrebe po tovrstnih napravah, bo najbrž veliko uporabnikov cenilo, da lahko dokumente in večpredstavno gradivo premika na mobilno napravo tudi na ta način.

http://www.hypershop.com/iFlashDrive-s/200.htm

http://www.photofast.tw/index.asp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji