Objavljeno: 3.3.2002

Uspešen prodor na trg regije Adriatic

V delniški družbi Hermes Plus, ki deluje v okviru dunajske skupine S&T, enega od najpomembnejših sistemskih integratorjev na področju Srednje in Vzhodne Evrope, so ob koncu leta 2001 pridobili pomembne projekte na trgih regije Adriatic. V Makedoniji, Jugoslaviji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem so sklenili pogodbe za strateško pomembne sistemske projekte v vrednosti več milijonov evrov.

V Makedoniji je Hermes Plus podpisal pogodbo z makedonskim nacionalnim telekomunikacijskim operaterjem. V tem projektu je ponudil poslovna sistema SAP in Billing rešitev centralnega visokorazpoložljivega pomnilniškega sistema. Ta rešitev vključuje diskovni sistem in avtomatizirano shranjevanje podatkov, kot tudi projekt z rezervno lokacijo, ki v primeru izpada glavnega centra prevzame delovanje.

Svojo uspešnost so dokazali tudi v Jugoslaviji, kjer so bili izbrani v mednarodnem razpisu za dobavo centralnega diskovnega sistema v javni upravi Republike Jugoslavije. Podobnih rešitev bo v prihodnje še več, tudi v Bosni in Hercegovini, kjer je v Sarajevu S&T odprl svojo pisarno. Med najpomembnejšimi projekti, ki so utrdili njihovo vlogo v tej državi, je celovita informacijska rešitev v Centralni banki Bosne in Hercegovine. Banka se je odločila za njihovo rešitev za celoviti obračunski oz. plačilni sistem Gold Financials.

Sodobno informacijsko rešitev je Hermes Plus uvedel pri hitro rastočem hrvaškem mobilnem operaterju VipNet. Upošteval je obstoječe sisteme IBM in HP ter mu postavil projekt Statistical Database.

http://www.hermes-plus.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji