Objavljeno: 27.6.2011

uTorent 3.0

Avtorji priljubljenega programa uTorent so objavili novo veliko različico odjemalca za omrežje BitTorrent. Tretja generacija odjemalca prinaša zanimivo novost - možnost pretočnega predvajanja oziroma možnost predogleda datotek še med samim prenosom, brez potrebe, da bi počakali na zaključek. Ta novost utegne priti prav zlasti pri prenosu večpredstavnih vsebin, glasbe in video posnetkov.

Druga pomembna novost v uTorentu 3.0 je zmožnost dostopa do spletnega vmesnika odjemalca iz oddaljene lokacije. Sočasno so avtorji pripravili tudi aplikacijo za pametne telefone Google Android, ki omogoča nadzor prenosov na oddaljenem računalniku.

Z novimi možnostmi ocenjevanja prenesenih datotek uporabniki lahko računajo na informacije drugih, ki so želene datoteke že prinesli k sebi. Za lažjo delitev večpredstavnih vsebin pa je zdaj na voljo vmesnik, ki omogoča kar nalaganje s pomočjo mehanizma povleci in spusti. Nova različica ima tudi v preizkusu novo storitev uChat, s katero lahko uporabniki omrežja kramljajo z drugimi udeleženci, kar med samim prenosom datotek. Za nameček je nova različica na voljo takoj tudi kot prenosljiva (portable), tako da ja lahko nosimo s sabo kar na ključku USB.

http://www.utorrent.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji