Objavljeno: 22.2.2003

V letu 2003 se najbolj splača naložba v poslovno inteligenco

Glede na rezultate raziskav podjetja Nucleus Research bo v letu 2003 najbolj donosna naložba v rešitve na področju poslovne inteligence, mnogo manjši povratek naložb pa je pričakovati na področju upravljanja oskrbovalnih verig in odnosa s strankami. Raziskava temelji na analizah obstoječih rešitev in pregledu napovedane ponudbe izdelovalcev orodij, kjer se je zaradi pričakovane Microsoftove nove ponudbe na področju poslovnega poročanja spet vnel boj, ki sili ponudnike v dopolnjevanje in izboljševanje svojih izdelkov.

Na področju CRM so podjetja doslej zapravila že ogromno denarja, a so dosegla minimalne učinke. Po mnenju strokovnjakov Nucleus Research je slab povratek naložbe v to področje posledica napačnega pristopa, saj podjetja obravnavajo CRM preveč kot tehnološki in premalo kot poslovni problem. Da bi bile rešitve na tem področju v prihodnosti bolj donosne, naj podjetja ne plačajo za svetovanje več kakor dvakrat toliko, kolikor so plačala za programsko opremo, rezultati pa morajo biti vidni najkasneje v šestih mesecih.

Na področju upravljanja oskrbovalnih verig so na trgu rešitve, pri katerih je treba opremiti izdelke z brezžičnimi identifikacijskimi značkami, kar omogoča preprostejše spremljanje gibanja zalog. Vendar je tovrstna tehnologija zaenkrat še zelo draga, zato ni pričakovati hitrega povratka naložbe.

http://www.nucleusresearch.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji