Oglasno sporočilo
Objavljeno: 25.8.2020 07:30

V novem Monitorju velik preizkus televizorjev

Poletne počitnice se počasi zaključujejo, pri Monitorju pa se vračamo v ustaljeni ritem – za prvo številko po dopustu smo tako pripravili velik preizkus televizorjev s cenovnim razponom od 300 pa vse do 3000 evrov.

Televizorji so vse večji, hkrati pa so ob določeni velikosti tudi vse cenejši. Preizkusili smo modele vseh ključnih znamk, ki so dostopne pri nas, tako modele OLED kot klasične LCD s svojimi predponami in označbami, kot so Nano, QLED in drugimi. Spustili smo se tudi v delovanje teh matrik, kar lahko preberete v izčrpnem vodniku po tehnologijah. Na koncu smo seveda podali mnenje o najboljšem nakupu.

Tekom poletja se je nabralo kar nekaj zanimivih preizkusov, med zadnjimi pa je prišla najbolj vroča aplikacija tega trenutka – Slovenska aplikacija #OstaniZdrav za sledenje stikom, kjer bi se lahko okužili s koronavirusom. V članku si lahko preberete, kako deluje in kaj v resnici pošilja Googlu. V ločenem članku lahko preberete tudi o dosedanjih izkušnjah s podobnimi aplikacijami v tujini.

Preizkusili smo tudi kup novih AMDjevih procesorjev – prvi so prišli trije zmogljivi modeli s končnicami XT, konkretno Ryzen 9 3900XT, 7 3800XT in 5 3600XT, kasneje pa še trojica z vgrajenimi grafičnimi nabori, namenjeni uporabnikom, ki sestavljajo računalnike z mislijo na kaj drugega kot igre.

K nam je prišla tudi Samsungova nova beležnica, telefon Galaxy Note20 Ultra. Velik telefon z vrhunskim zaslonom in zmogljivostjo, a s kar visoko ceno. Preizkusili smo tudi Samsungovo novo tablico najvišjega razreda, pravzaprav eno najzmogljivejših Android tablic doslej, model Galaxy Tab S7+.

Med rednimi preizkusi velja omeniti še nekaj novih telefonov, od zmogljivega Huawei P40 Pro+ do LGjevega telefona višjega srednjega razreda, imenovanega Velvet. V nižjem razredu smo v teh dneh preizkusili Samsungov Galaxy A41 in Nokia 5.3. Pri prenosnikih smo preizkusili le en model, a je ta toliko zanimivejši – gre za Huaweijev prenosnik visokega razreda, model MateBook X Pro, ki na naše tržišče prihaja ravno v teh dneh.

V Dosjeju priporočamo odličen članek o pretiranem branju in sledenju pesimističnih novic, pojavu, ki ga opisuje angleška beseda doomscrooling. Ta je v času koronavirusa, političnih pretresov, protestov in vsega ostalega v teh časih še toliko nevarnejši. Pišemo tudi o eni najbolj digitaliziranih držav na svetu, Estoniji, predvsem o tem, kako jim je - digitalno uspelo.

Med nasveti smo se tokrat lotili nove velike različice Applovega operacijskega sistema za računalnike Mac, imenovanega Big Sur. Ta prinaša veliko  novosti, med njimi pa izstopajo spremembe videza in približevanje mobilnim napravam iOS.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, pa tokrat o oblačnem računalništvu.

Naslednja redna številka izide v torek, 29. septembra.

 

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini.

Postopek je enostaven – zahteva le nekaj klikov, kreditno kartico ali Paypal. Ali pa elektronsko sporočilo na narocnine@mladina.si.

Hvala.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji