Objavljeno: 27.6.2007

V pričakovanju iPhona

V petek točno opolnoči po našem času bo Apple začel v ZDA prodajati svoj prvi mobilni telefon iPhone, ki ga nekateri tako težko pričakujejo, da so se že utaborili pred Applovo prodajalno na Peti aveniji v New Yorku.

Za nestrpno pričakovanje je najbolj zaslužen kar Apple sam, saj je od prve predstavitve do začetka prodaje minilo že skoraj pol leta, v tem času pa je podjetje z novimi razkritji spretno stopnjevalo zanimanje medijev in javnosti.

Nedavno je prvi mož Appla Steve Jobs na konferenci WWDC najavil možnost razvoja aplikacij za iPhone, ki bodo delovale v Safariju, kmalu zate pa je sledila tudi najava izboljšane baterije in steklene površine, odporne na praske.

Podobno kot Apple TV bo tudi iPhone ponujal možnosti predvajanja videovsebin spletne storitve YouTube, še vedno pa ne bo podpore Flashu. Kmalu lahko pričakujemo Googlove aplikacije za iPhone, kar je potrdil šef Googla Eric Schmidt.

Med prvimi predčasnimi uporabniki iPhona so tudi nekateri novinarji, med drugim Walt Mossberg in Katherine Boehret iz časnika Wall Street Journal, ki sta med drugim omenila podporo strežniku Exchange in izrazila zadovoljstvo nad baterijo.

Nekaj pomanjkljivosti bi lahko Apple odpravil tudi z brezplačnimi nadgradnjami programske opreme, npr. nezmožnost snemanja videoposnetkov, onemogočeno nastavljanje skladb za zvonjenje in tudi nepodporo Flashu.

www.apple.com/iphone

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji