Objavljeno: 11.6.2007

V pričakovanju WWDC

Danes se začenja letna konferenca Applovih razvijalcev, ki se bo med 11. in 15. junijem kot običajno odvijala v centru Moscone West v kalifornijskem San Franciscu, otvoril pa jo bo Steve Jobs s svojim nagovorom danes ob 19. uri po srednjeevropskem času.

Osrednja pozornosti na letošnji World Wide Developer Conference (WWDC) bo po vseh napovedih deležna prihajajoča različica operacijskega sistema Mac OS X, ki bo prvič predstavljena z vsemi novostmi, ki jih bo prinesla, tudi s tistimi, ki so bile doslej skrite.

Špekulacije o skritih novostih Mac OS X 10.5 Leopard, ki predvidoma izide letos jeseni, se vrstijo že nekaj mesecev, najglasneje se omenja množična uporaba ogrodja Core Animation, stalno pa sta prisotni napovedi o poenotenem uporabniškem vmesniku in posodobljenem Finderju.

Med strojnimi novostmi lahko pričakujemo ponovno predstavitev iPhona, ki bo naprodaj čez slabe tri tedne, skrbni opazovalci pa so odkrili 16 razlik med različico, ki je bila uradno predstavljena in modelom, ki se nahaja v najnovejših oglasih.

Pred dnevi so se vrstile tudi napovedi o prenovljenem iMacu, ki naj bi dobil povsem novo - kovinsko podobo, veliko je bilo tudi govora o ultralahkem prenosniku ali nadomestku za 12-palčni PowerBook, a sta obe napovedi težko uresničljivi.

http://developer.apple.com/wwdc/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji