Objavljeno: 7.7.2008

Varčni Via Nano bo zamudil

Uporabniki naj bi se že v maju ali juniju razveselili novih izjemno varčnih procesorjev Via Nano, a je žal proizvajalec njihov datum prodaje zopet premaknil – tokrat na konec poletja. Natančen datum prodaje še ni določen, kar daje vedeti, da se Via Technologies ubada z zaenkrat še neznanimi težavami.

Morebiti gre le za zlobne jezike, saj po spletu kroži več govoric, ki skušajo vsaka zase razložiti omenjeno zamudo. Še največ kredibilnosti strokovna javnost pripisuje različici, po kateri so za zamudo krivi veliki proizvajalci računalnikov ter prenosnikov, ki naj bi naročili večje količine omenjenih procesorjev in tako poskrbeli, da bodo morali običajni uporabniki nanje še počakati – do avgusta ali septembra.

Če spomnimo, je Via Nano prvi Viin x86 procesor z naborom 64-bitnih ukazov ter številnimi drugimi izboljšavami, med katerimi najbolj izstopa zmogljiva enota za računanje s plavajočo vejico. Seveda skladno s sodobnimi smernicami na manjkajo niti zadnje varnostne tehnologije, podprta pa je tudi virtualizacija. Via Nano procesorji, namenjeni najbolj varčnim napravam, bodo delovali s takti med 1.0 ter 1.8 GHz in pri tem porabili vsega 5W do 25W električne energije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji