Objavljeno: 20.2.2003

Varnost bo "težka" 45 milijard dolarjev

Družba IDC napoveduje, da bo trg informacijske tehnologije na področju varnosti (strojna in programska oprema ter storitve) v letu 2006 dosegel vrednost 45 milijard dolarjev. Trg varnosti je bil v letu 2001 vreden 17 milijard dolarjev, do leta 2006 pa naj bi rasel s povprečno letno stopnjo 25 odstotkov (strojna oprema), 24 odstotkov (storitve) in 16 odstotkov (programska oprema).

Čeprav sta bili leti 2001 in 2002 kritični za veliko trgov IT, se je (in se bo) področje varnosti vse bolj krepilo - predvsem zaradi novih pobud podjetij v zvezi z upravljanjem identitete in spletnimi storitvami. Podjetja bodo več namenjala za varnost, ker bodo na ta način pridobivala večje zaupanje med delničarji. V zadnjem času je pomembna tudi varna izmenjava programske kode, vse bolj na ceni pa je tudi varna programska oprema za administriranje, avtorizacijo in avtentikacijo (3A).

Družba In-Stat/MDR pa objavlja napovedi na področju varnosti pri širokopasovnih povezavah in omrežjih. Ta trg naj bi bil v prihodnjem letu vreden 829 milijonov dolarjev, leta 2000 pa je bil le 71 milijonov dolarjev. Do rasti prodaje je prišlo predvsem zaradi vse množičnejše uporabe širokopasovnih povezav. Tako naj bi po podatkih In-Stat/MDR uporabljalo DSL ali kabelski dostop 14 odstotkov Američanov, od teh pa jih ima požarni zid nameščenih le majhen del. Po mnenju družbe In-Stat/MDR ima trg požarnih zidov velike možnosti za rast.

http://www.idc.com

http://www.instat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji