Objavljeno: 12.9.2003

Varnostne kopije podatkov na prenosnikih

Sony in Computer Associates sta skupaj predstavila rešitev, ki omogoča uporabnikom prenosnih računalnikov učinkovitejše in zanesljivejše varovanje podatkov na svojih računalnikih. Strežnik za izdelavo varnostnih kopij StorStation FS-M5 z nazivno zmogljivostjo hranjenja podatkov 720 GB je moč priključiti na poseben CA-jev program Mobile Backup, ki samodejno poskrbi za prenos podatkov v strežnik za arhiviranje podatkov, ko uporabnik prenosnik priključi v lokalno omrežje.

Programski paket preveri, ali je za prenosnik morda že načrtovano varnostno arhiviranje podatkov in podatke prenese v strežnik, povsem samodejno in brez intervencije uporabnika. Tak princip delovanja je zanesljivejši, pa tudi hitrejši, saj prenosnik obremenjuje le malo časa. Statistike kažejo, da so prenosni računalnike pogosto tarče kraj in večjih okvar, kljub temu pa so prav uporabniki prenosnikov tisti, ki najbolj neredno skrbijo za varovanje svojih podatkov.

Na trgu sicer obstaja že nekaj izdelkov, ki podpirajo varnostno kopiranje podatkov iz prenosnikov, ko sta na primer Veritas NetBackup Professional in NTI BackupNow 3 Deluxe, vendar oba zahtevata intervencijo uporabnikov ali pa vsebujeta druge omejitve. Sony in CA bosta rešitev začela prodajati v oktobru, cena za strežnik pa bo okoli 10.000 dolarjev.

http://www.cai.com

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji