Objavljeno: 28.8.2010

Večpredstavni predvajalniki - naslednji korak

Med tem, ko večpredstavno delovanje v dnevni sobi vse bolj prevzemajo pametni televizorji, večpredstavni prenosniki in celo mobilne naprave, proizvajalci namenskih večpredstavnih predvajalnikov vendarle ne mirujejo. Tudi v naših krajih priljubljeni Xtreamer je tako dobil precej zmogljivejšega brata z imenom Xtreamer Pro, uradno pa še z oznako DC-MC35UL4.

Podjetje Digital Cowboy je v predvajalnik tokrat vgradilo ne enega, ampak kar dva diska, kar pomeni obilico prostora za še bogato zbirko večpredstavnih datoteke, celota pa lahko deluje tudi kot omrežni pomnilniški sistem NAS z možnostjo zrcaljenja podatkov na drugi disk zaradi varnosti. Xtreamer Pro sicer še naprej podpira predvajanje domala vseh poznanih zapisov, premore vmesnike USB in eSata za priključitev dodatnih pomnilniških enot, podpira pa še specifikacijo DLNA in DDNS za dostop do vsebin prek interneta. Vse skupaj za ceno okoli 200 evrov.

Xtreamer Pro.

Nove predvajalnike ima tudi ameriški Netgear, ki je pravkar predstavil dva nova člana - NeoTV 550 in NeoTV 350. Oba predvajalnika zmoreta predvajati zelo dolg nabor zapisov, tudi v visoki ločljivosti, temeljita pa na podobni zasnovi kot priznani Digital Entertainer Elite (EVA), le da so se tokrat odrekli internim diskom in s tem precej pocenili izdelke. Oba podpirata specifikacije UPnP, DLNA in Windows Media Player 11. Večji model NetTV 550 ima v primerjavi z manjšim poleg vmesnikov USB še podporo za diske z vmesnikom eSata ter podporo za predvajanje posnetkov prek zunanjega optičnega predvajalnika Blu-ray, vključno s podporo za BD-Live. Cena v ZDA znaša 219 dolarjev.

Netgear neoTV 550.

http://www.digitalcowboy.jp

http://www.netgear.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji