Objavljeno: 15.2.2003

Velikan se organizira

Po lanskem nakupu kar nekaj ključnih podjetij iz računalniške branže se Avtotehna bliža trenutku, ko bodo podjetja resno zaživela pod skupno streho. Prva taka napoved je tiskovna konferenca novega podjetja Avtera, na kateri je direktor Damjan Čelofiga predstavil notranjo organizacijo, načrte in cilje v prihodnosti.

Podjetje Avtera je (oz. bo) največji distributer računalnikov in računalniških komponent na slovenskem trgu, saj jim različne ocene pripisujejo od 15 do 20% tržni delež. Ocene seveda temeljijo na seštevku realizacije do sedaj ločenih podjetij Repro, Avtotehna Biro, PCX, HPC in Alstore (v skupini pa nenavadno >>manjka<< podjetje Ricopy, zastopnik za Ricoh, ki je tudi v Avtotehnini lasti).

V novem podjetju je zaposlenih 128 ljudi, od tega 80 v prodaji, delovne prostore pa imajo v stavbi dosedanjega Repra, kjer bodo sicer domovala vsa podjetja računalniške veje Avtotehne. Prostori med drugim obsegajo 3700 m2 veliko skladišče z zalogo vrednosti okoli 1,3 milijarde tolarjev. Podjetje ima tudi dve podružnici in sicer v Mariboru in Celju, kjer je skupaj zaposlenih 13 delavcev.

Cilj Avtere, ki med drugim zastopa podjetja Autodesk, Axis, Canon, Cisco, Computer Associates, Eizo, Epson, HP, Notex, Printronix, PCX Computers, Samsung, Sony, Via in Western Digital je v letošnjem letu prodati 50.000 tiskalnikov, 25.000 računalnikov, 35.000 monitorjev in 6000 kopirnih strojev.

Računalniški del Avtotehne bo obsegal še podjetja Advertus (marketinška agencija, ki že deluje), Avtenta SI (sistemska hiša, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki iz Repra, Repra MS in PCX) in Avtenta Servis. Krovni direktor celotne skupine podjetij bo od 1. marca Grega Kukec, bivši direktor Microsoft Slovenija. Avtera bo zadržala blagovni znamki računalnikov PCX in Notex.

http://www.avtera.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji