Objavljeno: 5.3.2004

Veritas prenavlja programsko opremo

Družba Veritas Software je prenovila svoj paradni program za upravljanje pomnilniških sistemov, da ustreza njihovi novi strategiji o računalniških zmogljivostih na zahtevo. Veritas na tem področju tekmuje z IBMom, HPjem, Sunom in družbo Computer Associates. Program Storage Foundation 4.0, prej znan kot Foundation Suite, izboljša razpoložljivost, upravljanje in zmogljivost pomnilniških sistemov s pomočjo deljene infrastrukture. Tako naj bi omogočili tudi zagotavljanje storitev tistim strankam, ki jih rabijo le občasno in na zahtevo.

Nova različica je prva prenovljena od leta 1992, ko so izdelek predstavili javnosti. Zbirka združuje program Volume Manager, namenjen upravljanju pomnilniških sistemov, in datotečni sistem File System, ki deluje na vseh pomembnih vrstah Unixa - vključno s Solarisom, AIXom, HP-UXom ter Red Hatovim in Susejevim Linuxom. Omogoča rabo pomnilniških sistemov EMC, IBM, HP in Hitachi Data Systems. Pri Veritasu so poenotili grafični prikaz programov in tudi združili celo rešitev v funkcionalno celoto.

Med drugimi omogoča nova rešitev tudi postopno premikanje redko dostopanih in manj pomembnih datotek iz dražjih na cenejše nosilce, souporabo podatkov med strežniki z različnimi operacijskimi sistemi, ter pripravo pomnilniških predlog za zagotavljanje standardnega tipa nosilcev. Na voljo so tudi prilagojene rešitve s pospeševalniki zbirk in velikimi datotečnimi sistemi za zbirke podatkov Oracle, Sybase in DB2. Cene se začnejo pri 2500 dolarjev.

http://www.veritas.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji