Objavljeno: 16.6.2005

Vertias za lažjo povrnitev podatkov

Podjetje Veritas, ki je v procesu prevzema s strani družbe Symantec, razvija novo rešitev za izdelavo varnostnih kopij, ki omogoča uporabnikom preprost način povrnitve podatkov kar prek programa v spletnem brskalniku. Rešitev z delovnim imenom "Panther" je v razvojni različici že pri nekaterih izbranih strankah, omogoča pa, da uporabnik prek spletnega brskalnika dostopa do arhiva oziroma varnostne kopije in iz nje povrne podatke oziroma skupine podatkov na svojem računalniku.

Panther je narejen tako, da se navezuje na obstoječe programe za varnostne kopije in elektronske arhive, Veritas pa ima z njim še večje načrte. Širiti nameravajo namreč funkcionalnosti spletnega orodja, s katerim naj bi v končni fazi na enoten način dostopali do storitev vseh svojih orodij. Že zdaj lahko s Pantherjem uporabnik nadzoruje in ureja arhive elektronske pošte, kasneje pa naj bi po načrtu v sistem vključili tudi Symantecove obstoječe izdelke za zaščito pred virusi, nezaželeno elektronsko pošto in vohunskimi programi.

Panther ima vgrajene napredne algoritem za učinkovit prenos podatkov, zaradi česar je primeren tako za rabo v lokalnih omrežjih kot tudi pri prenosu podatkov prek današnjih širokopasovnih podatkovnih povezav. Ker ima končni uporabnik neposredni dostop do arhiva pri Veritasu računajo, da bodo na ta način prihranili precej dela tehnični podpori v podjetjih, saj bodo uporabniki lahko opravili delo, ki ga je doslej delala izključno podpora. Za zdaj še ni določeno, kdaj bo Panther na voljo v končni različici.

http://www.veritas.com

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji