Objavljeno: 5.3.2006

Video novosti iz Pinnacla

Podjetje Pinnacle Systems je predstavilo novosti na področju predvajanja, zajemanja in obdelave zvočnih in video posnetkov na osebnih računalnikih. Prva novost so kartice Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro PCI in PCTV Dual Sat Pro PCI, ki omogočajo sprejemanje in snemanje TV programov, ki se prenašajo prek digitalnih zemeljskih (DVB-T) in satelitskih (Sat) povezav. Obe kartici vsebujeta dvojne sprejemnike, kar pomeni, da lahko denimo en program spremljamo na računalniku, z drugega pa snemamo posnetke.

Poleg teh dveh kartice je Pinnacle predstavil tudi kartice PCTV Hybrid Pro Stick (v obliki USB ključa) in PCTV Hybrid Pro Card (v obliki kartice PC Card), ki omogočata spremljanje analognih in digitalnih TV programov med drugim tudi na prenosnih računalnikih. Vse novosti za spremljanje TV programov omogočaj snemanje posnetkov v zapise MPEG1 in 2 ter DivX, podpirajo elektronske TV sporede (EPG), priloženi pa so tudi daljinski upravljavci. Cene kartic za prenosnike znašajo 100 evrov, medtem ko bodo cene za kartice z dvojnimi sprejemniki določene maja.

Novosti so tudi izdelki SoundBridge ter SoundBridge Radio, ki omogočajo predvajanje glasbenih posnetkov prek omrežja Wi-Fi v povezavi na domače računalnike ali zunanje glasbene servise, kot sta iTunes in Rhapsody. SoundBridge Radio vključuje tudi radijski sprejemnik, kakovostne zvočnike, vgrajeno uro z alarmom ter podporo za predvajanje posnetkov s kartic SD. Cene znašajo 200 oziroma 400 evrov. Naslednja novost je Pinnacle Mobile Media Maker, programski paket, ki omogoča pretvorbo video in TV posnetkov v obliko primerno za predvajanje na predvajalnikih Apple iPod Video ter Sony Playstation Portable.

Omeniti velja še novo družino cenejših kartic in zunanjih USB naprav Dazzle, ki omogočajo spremljanje TV programov, zajem video posnetkov in druge video transformacije na manj zmogljivih računalnikih, nudijo pa manj kot družina izdelkov PCTV. Pinnacle je predstavil tudi programski paket Studio Plus v.10 Titanium Edition, ki priznanemu video predvajalniku dodaja paket RTFX Vol.1 z dodatnimi 25 video učinki, celota pa je na voljo za 70 evrov.

http://www.pinnaclesys.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji