Objavljeno: 13.2.2003

Video urejevalniki Vegas in Vegas+DVD

Sonic Foundry je predstavilo končne različice svojih orodij za obdelavo zvoka in videa Vegas in Vegas+DVD. Programa sta bila doslej na voljo kot preizkusni različici, podjetje pa je objavilo, da si je obe preizkusni različici s spleta preneslo rekordno število uporabnikov.

Vegas 4.0 je orodje, s katerim lahko urejamo zvok in video v realnem času. Program sedaj izkorišča prednosti, ki jih prinašajo procesorji s podporo hipernitnosti, tako da lahko uporabniki z ustreznim procesorjem Pentium 4 prihranijo precej časa pri obdelavi. Vegas+DVD je programski paket, ki vključuje četrto različico Vegasa, poleg tega pa vsebuje tudi program DVD Architect, program za izdelavo DVD video posnetkov, in kodirnik za prostorski zvok AC-3, za katerega so pridobili certifikat pri Dolby Laboratories.

V četrti različici Vegasa so avtorji nadgradili orodja za obdelavo barv v videoposnetkih, dodali nove načine nadzora nad potekom videa in podprli nov zapis Windows Media 9. Pri obdelavi zvoka so nadgradili podporo DirectX Audio, dodali pa so tudi orodja za prostorski zvok. Vegas 4.0 je pri podjetju Sonic Foundry na voljo za 560 dolarjev, medtem ko je za Vegas+DVD z vključenim programom Vegas 4.0 potrebno odšteti 800 dolarjev. Nadgradnji obeh paketov sta na voljo za 200 oziroma 400 dolarjev.

http://www.sonicfoundry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji