Objavljeno: 8.3.2006

Virtualizacija, WiMAX in VIIV

Intel se je prvi dan konference dotaknil še področje virtualizacije. Pat Gelsinger iz Intela in Diane Greene iz podjetja VMware sta napovedala tesnejše sodelovanje, saj naj bi arhitektura v prihodnosti podpirala virtualizacijo že na nivoju strojne opreme.

Na področju brezžičnih komunikacij je Intel predstavil prototip radijske enote, ki omogoča delovanje v omrežjih Wi-Fi/WiMAX, imenovan Ofer. V drugem četrtletju letošnjega leta naj bi na tržišče prišla tudi prva Intelova WiMAX kartica PC Card, ki bo zaenkrat delovala v frekvenčnem območju 2.3-2,5 GHz. Seveda pa pri Intelu niso pozabili na stari dobri Wi-Fi, saj so prikazali prototip izdelka 802.11n, ki je naslednik danes razširjenih standardov 802.11b/g. Prihod končnih izdelkov na trg je odvisen predvsem od dokončne standardizacije 802.11n, kar naj bi se po napovedih zgodilo še v letošnjem letu.

Platforma VIIV obljublja pohod izdelkov tudi v dnevne sobe uporabnikov. Intel pri tem stavi predvsem na preprostost uporabe, saj dosedanji medijski centri povečini niso bili prijazni do neukih uporabnikov. Prikazano je bilo delovanje novega medijskega centra izdelovalca Netgear, ki s pomočjo VIIV podpira predvajanje praktično vseh znanih vrst večpredstavnih datotek.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji