Objavljeno: 24.8.2012

Virtualizacija za Windows 8

Prihod okolja Windows 8 bo povzročil pravi cunami novih različic programov tretjih proizvajalcev, ki bodo ponujali skladnost z novim okoljem. Med prvimi, ki so zaradi prihoda osvežili svoje izdelke, so ponudniki orodij za virtualizacijo. VMware je tako predstavil paketa Workstation 9 (za okolje PC) in Fusion 5 (za okolje Mac).

Workskation 9 prinaša popolno podporo za virtualizirani Windows 8, vključno s podporo za zaslone na dotik. Sočasno so pohitrili delovanja programa, podprli tehnične novosti procesorjev Intel Ivy Bridge, dodali podporo za USB 3.0 in podprli OpenGL 2.1 na okolju Linux. Workstation 9 odslej podpira dostop do virtualnih računalnikov prek spletnega brskalnika in specifično zlasti tabličnih računalnikov.

Lažje kot doslej je prenašati navidezne računalnike med osebnim računalnikom in podatkovnimi centri, ki podpirajo produkt vSphere. Nazadnje pa je tu še koristna izboljšava, ki omogoča, da upravitelj določi način rabe navideznega računalnika ter zahteva dostop z geslom za spremembo parametrov navideznega stroja.

Fusion 5 podpira najnovejši Mac OS X Mountain Lion, prikaz na zunanjem zaslonu (televizorju) prek vmesnika AirPlay, zaslone z visoko ločljivostjo Retina, vmesnike USB 3.0, povrh vsega pa trdijo, da je program zdaj 40% hitrejši pri izvajanju virtualnih računalnikov, kot dosedanje različice. Posamezne programe iz okolja Windows lahko tu poganjamo kot ločena okna znotraj uporabniškega vmesnika OS X.

Zadnja novost prihaja iz podjetja Parallels, Dekstop 8 pa je različica, ki je prav tako namenjena Macom. Program sicer izide sredi septembra, zato je podjetje dokaj molčeče glede lastnosti, razen tega, da bodo eksplicitno podprli novo okolje Windows 8, kot tudi novo stojno in programsko opremo podjetja Apple.

http://www.vmware.com

http://www.parallels.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji