Objavljeno: 7.11.2002

Visa za prepoznavo glasu

Varnost pri opravljanju elektronskih finančnih transakcij je ključnega pomena in mnoga finančna podjetja preizkušajo različne načine preverjanja pristnosti uporabnika. Visa se je povezala s proizvajalcem programske opreme za prepoznavo glasu Vocent Solutions in namerava preizkušati njihovo tehnologijo za uporabo pri elektronskem in mobilnem plačevanju.

Pri Visi so se odločili za prepoznavo glasu predvsem zaradi razmeroma preproste in nevsiljive uporabe, zelo zadovoljni pa so tudi z varnostjo in zanesljivostjo Vocentove rešitve Voice Secure. Visa namerava predvsem razviti standarde za uporabo Vocentove tehnologije in pripraviti prototipe rešitev, o dejanski uporabi teh rešitev pa so bodo nato izrekle banke in druga finančna podjetja, ki sodelujejo z Viso. Dejanski obseg uporabe prepoznave glasu pri preverjanju identitete uporabnikov še tudi ni določen, vendar pri Visi ocenjujejo, da bo prepoznava glasu predvsem dopolnjevala obstoječe načine preverjanja kot so številka PIN in gesla.

Vocentova rešitev Voice Secure deluje tako, da shrani vzorec posnetka glasu, denimo izgovorjava cifer od 0 do 9. Uporabnik mora za prijavo nato izgovoriti naključno izbrane cifre, s čimer se prepreči uporaba posnetkov, Voice Secure pa primerja vzorce z ravno izgovorjenim geslom.

http://www.visa.com

http://www.vocent.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji