Objavljeno: 11.9.2007

VMware najavlja novosti

Podjetje VMware je na sejmu VMWorld 2007 predstavilo niz novosti, ki virtualizacijo vodijo na nova področja rabe. Prva novost je VMware ESX Server 3i, posebna izvedba dosedanjega strežniškega izdelka ESX 3, ki tehnologijo hipervisorja, majhnega zagonskega programa za virtualne računalnike pelje precej bližje strojni opremi kot doslej. Ponudniki strežniške opreme, kot so IBM, Dell in HP bodo v kratkem tako predstavili strežnike, ki bodo imeli ESX 3i že nameščen, ob prvem zagonu pa bodo upravitelji zagnali neposredno proces nameščanja navideznih računalnikov na novo strojno opremo.

Druga novost je novo orodje za hitrejšo povrnitev delujočih strežnikov v primeru napak na strojni ali programski opremi. Paket VMware Site Recovery Manager je predvsem orodje, ki pomaga pri avtomatizaciji in testiranju postopkov povrnitev v primeru napak, kar bo s programom moč opraviti bolj temeljito, hitreje in ceneje, kot "peš". Programska oprema med drugim omogoča dokumentacijo postopkov in slednje predpisanim proceduram, ki bodo po trditvah proizvajalca zmanjšale čas povrnitev iz nekaj dni na nekaj ur, tudi v primeru največjih izpadov.

Tretja novost je novo orodje VMware Virtual Desktop Infrastructure (VDI) za virtualizacijo uporabniškega namizja, toda tokrat ne na lokalnih računalnikih, temveč na strežniških farmah. Rešitev sodeluje z že obstoječo programsko opremo VMware Virtual Infrastucture 3 in omogoča konsolidacijo delovnih postaj na strežniško virtualizirano okolje, kjer lahko podjetja bolj učinkovito zagotavljajo varnost, zanesljivost delovanja in nadzorljivost celotnega sistema. Novi paket zagotavlja predvsem enostavnejše upravljanje na tovrsten način virtualiziranih delovnih postaj, kot tudi enostavnejše povezovanje nastavitev z drugim podsistemi, kot so Active Directory in drugi paketi.

VMware je sočasno najavil tudi začetek nekoliko širšega testiranja naslednje generacije osrednjega strežniškega kompleta, ki bo nosil ime VMware Infrastucture 3.5.

http://www.vmware.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji