Objavljeno: 6.6.2006

VMware Virtual Infrastructure 3

VMware je predstavil dolgo pričakovano tretjo generacijo orodij za virtualizacijo strežniškega okolja v podjetjih. Komplet izdelkov z imenom Virtual Infrastucture 3 temelji na orodju za virtualizacijo strežnikov ESX Server 3, upravljavskem orodju Virtual Center 2 in drugih orodjih. Novi komlet je prva pomembna nadgradnja izdelkov družbe VMware v zadnjih dveh letih in predstavlja nov mejnik na področju konsolidacije strežniškega okolja.

ESX Server 3.0 je precej zmogljivejše orodje od dosedanje generacije in s pridom uporablja strojno opremo temelječo na Intelovi in AMDjevi arhitekturi. Nova različica podpira tja do štiriprocesorske virtualne računalnike, vsakega s pomnilnikom velikosti do 16 GB, kar je štirikrat več kot doslej. Nova različica zna tudi uporabljati dodatne pomnilniške arhitekture, kot so sistemi NAS in iSCSI, pomembna novost pa je tudi napredno upravljanje z energijo, ki omogoča optimizacijo porabe energije na nivoju strojne opreme. Novost je tudi podpora za porazdeljeni datotečni sistem VMFS 3, ki omogoča uporabo pomnilniških polj različnih proizvajalcev kot skupno navidezno pomnilniško sredstvo.

Dolgo pričakovana novost je odslej samostojni modul Distributed Resource Scheduler (DRS), ki zna samodejno nadzirati in razporejati fizična sredstva (ali seliti navidezne strežnike na različne fizične računalnike) glede na obremenitev posameznih navideznih strežnikov in skupin strežnikov v okolju. Orodje Virtual Center 2 še naprej skrbi za lažje upravljanje virtualnih strežnikov (številčno štirikrat več kot doslej), odslej pa se zna povezovati z drugimi nadzornimi orodji za fizične strežnike, kar pomeni, da lahko fizični in navidezni svet upravljamo skozi enotno konzolo. Omeniti velja še nova orodja in zmožnosti za doseganje visoke razpoložljivosti (VMware High Availability) in avtomatizacijo izdelave varnostnih kopij navideznih strežnikov (VMware Consolidated Backup).

VMware Infrastructure 3 bo na voljo odslej kar v treh različicah, s čimer želijo pridobiti čim širši krog uporabnikov, tudi v segmentih, za katere je bila rešitev doslej predraga. Slednjim je namenjen komplet VMware Infrastructure Starter, ki vključuje orodja ESX Server in Virtual Center, povezuje pa se lahko le z lokalnimi diski v strežniku in sistemi NAS. Cena tega paketa je zelo agresivna - le 1.000 dolarjev za dvoprocesorski strežnik. Podjetja, ki želijo izkoriščati zmožnosti štirprocesorskih navideznih strežnikov, datotečni sistem VMFS 3 in omrežja SAN, bodo posegla po različici Standard s ceno 3.750 dolarjev za dvoprocesorski strežnik. Nova je različica VMware Infrastructure Enterprise, ki ponuja še orodja Vmotion, DRS in orodja za visoko razpoložljivost ter varnostne kopije. Ta stane 5.750 dolarjev za dvoprocesorski strežnik.

http://www.vmware.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji