Objavljeno: 27.8.2004

VoIP prodira domov in v mala podjetja

Podjetji Linksys in Netgear sta predstavili novo omrežne izdelke, ki omogočajo preprosto uporabo storitev internetne telefonije doma in v malih podjetjih. V sodelovanju s ponudnikom internetnih in telekomunikacijskih storitev sta proizvajalca pripravila izdelke, ki omogoča preprosto priključitev navadnih telefonov za opravljanje klicev prek interneta.

Linksys je tako predstavil vmesnik PAP2, ki omogoča priključitev do dveh telefonov (navadnih ali brezžičnih) na internetno omrežje, v ZDA pa bo stal 60 dolarjev. Druga novost je brezžični (Wi-Fi) usmerjevalnik WET54GP2, ki poleg dostopne točke s podporo za 802.11g (54 Mb/s) nudi tudi dva priključka za telefone in opravljanje pogovorov VoIP. Cena naj bi znašala le 90 dolarjev. Netgear ima prav tako v pripravi usmerjevalnik s podporo za telefonijo VoIP. Oba proizvajalca napovedujeta, da bosta podporo za VoIP ponudila do konca leta čez celotno paleto svojih izdelkov.

Ponudnik Vonage zaračunava v ZDA za storitev internetnih klicev med 15 in 50 dolarji mesečno, vendar analitiki pričakujejo kasnejši padec cen. Tako Linksys kot Netgear pa nameravata kasneje razširiti ponudbo in podporo za druge ponudnike storitev v ZDA, pa tudi drugod po svetu.

http://www.linksys.com

http://www.netgear.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji