Objavljeno: 14.5.2005

Voljatel ponuja IP telefonijo

Podjetje Voljatel je kot prvi komercialni ponudnik v Sloveniji objavil začetek trženja internetne telefonije. Hkrati so predstavili tudi storitve VoljaADSL in začetek delovanja fiksne telefonije. Podjetje s tem želi postati vodilni alternativni ponudnik celovitih storitev na področjih interneta, telefonije, videa in omrežnih rešitev v Sloveniji. Uporabniki storitev IP telefonije za klice v nacionalno, mobilna in mednarodna omrežja potrebujejo Voljatelov širokopasovni dostop do interneta, trenutna infrastruktura pa zagotavlja podporo za okoli 10.000 naročnikov.

Cene storitev se gibljejo v razponu od 0 do 5,25 tolarja za minuto pogovora v fiksnem nacionalnem omrežju in so ugodnejše od veljavnih cen klicev na področju fiksne telefonije. Kot so povedali pri Voljatelu, je kot pogoj za opravljanje storitev IP telefonije zahtevana njihova širokopasovna povezava potrebna zato, ker uporabnikom le na tak način lahko zagotovijo ustrezno kakovost.

Cene paketov za rezidenčne uporabnike segajo od 6.590 naprej, za poslovne uporabnike pa od 8.280 tolarjev. Voljatel pričakuje približno 300 novih uporabnikov ADSL na mesec, vendar je število prihodnjih naročnikov odvisno od pogojev priključevanja brez ISDN priključkov in nadaljnje liberalizacije trga telekomunikacij.

http://www.voljatel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji