Objavljeno: 13.5.2005

Voljatel začel s trženjem IP telefonije

Voljatel je kot prvi komercialni ponudnik začel tržiti IP telefonijo, hkrati pa je predstavil nove storitve VOLJADSL in delovanje fiksne telefonije. Uporabniki IP telefonije za klice v nacionalno, mobilna in mednarodna omrežja potrebujejo Voljatelov širokopasovni dostop do interneta, trenutna infrastruktura pa zagotavlja kakovostne storitve za 10.000 naročnikov. Cene pa se gibljejo v razponu od 0 do 2,5 tolarja za minuto pogovora znotraj Voljatelovega IP omrežja, 6,3 tolarja v minuto za klice v stacionarno omrežje, pri mednarodnih klicih in klicih v domača mobilna omrežja pa so ugodnejši od nacionalnega operaterja telefonije.

Voljatel je hkrati predstavil tudi širokopasovni dostop do spleta ADSL. Glavna konkurenčna prednost podjetja naj bi bile cene paketov (te znašajo od 6590 tolarjev na mesec naprej) in dodatne storitve, kot so brezplačna varnostna in protivirusna orodja ter pošiljanje sporočil SMS s spletnega portala po nižji ceni uporabnikom mobilnih telefonov (prvih 50 sporočil je zastonj). V prvem mesecu trženja so pri Voljatelu pridobili 400 novih uporabnikov, v prihodnje pa jih pričakujejo okoli 300 na mesec. Pri podjetju poudarjajo, da bi bilo novih naročnikov še več, če ne bi bil ADS vezan na ISDN priključek, upajo pa, da bodo pri nacionalnem operaterju kmalu posodobili omrežje in tako omogočili širokopasovni dostop do spleta tudi uporabnikom, ki ne želijo ISDN priključka.

Podjetje je predstavilo tudi poslovne rezultate. Voljatel je v zadnjem času zabeležil neto dobiček, s katerim bodo poplačali del dolgov iz preteklosti, v prihodnje pa naj bi z dodatnimi vlaganji v opremo in omrežje še posodobili infrastrukturo in uporabnikom nudili dodatne storitve.

http://www.volja.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji