Objavljeno: 14.6.2011

Vroče platforme za razvijalce

Analitik investicijske banke Piper Jaffray je na Applovi razvojni konferenci WWDC opravil zanimivo anketo med razvijalci za mobilne platforme, ki morda najbolje ponazarja trenutno stanje priljubljenosti različnih mobilnih platform. Gene Munster je skupno izprašal 45 naključno izbranih razvijalcev in prišel do zanimivih rezultatov, zlasti če primerjamo današnje podatke s podobno raziskavo, ki jo je opravil pred tremi leti.

Najbrž ni presenečenje, da je na Applovi konferenci srečal razvijalce, ki imajo v App Storu v povprečju objavljenih 7 aplikacij. Kar 93% vprašanih podpira obe platformi, iPhone in iPad. Presenečenje pa je padec zanimanja za razvoj za namizni Mac OS X. Če je še pred tremi leti 50% vprašanih razvijalo tudi za klasično računalniško platformo, se je danes razvoj usmeril skoraj v celoti v mobilnost - le 7% jih še pripravlja programe za Mace.

Zanimivo je tudi vprašanje, za katere druge platforme poleg Applovega iOS še pripravljajo programe. 47% jih tako aktivno dela tudi na Androidu, 36% še vedno pripravlja rešitve za BlackBerryje, le 13% pa za Windows Phone 7 in 7% za HP WebOS. Symbian je s 4% domala že preteklost. Rezultati so zanimivi tudi zato, ker nakazujejo, kje lahko v bodoče pričakujemo največ zanimivih aplikacij, proizvajalci pa se ne vse kriplje trudijo, da bi razvijalce primamili (tudi) na svojo platformo.

http://www.piperjaffray.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji