Objavljeno: 24.4.2009

Vse gre navzdol, tudi Microsoftova prodaja

Da časi tudi za IT-industrijo niso rožnati, kaže Microsoftova napoved poslovnega izida. Programski gigant iz Redmonda namreč še nikoli prej v zgodovini ni objavil padca prometa v posameznem poslovnem letu glede na predhodno leto. Sedaj se bo zgodilo tudi to.

Microsoft se je ničli (v smislu rasti prihodkov) približal že sredi leta 2000, ko se je razpočil balonček t. i. dot-com podjetij, vendar so tudi takrat poročali o blagem povišanju prihodkov. Letošnje Microsoftovo tretje četrtletje pa utegne biti prvo, kjer bodo zabeležili upad. Pričakujejo namreč prihodke v višini 14,15 milijona ameriških dolarjev (tako vsaj ocenjuje Reuters), medtem ko so v istem obdobju lani zabeležili za 14,45 milijarde USD prihodkov. Uradni podatki o poslovanju bodo znani v kratkem.

Sicer pa Microsoftov izvršni direktor, Steve Ballmer pričakuje ponovni zagon gospodarstva in od januarja prihodnje leto tudi počasno rast prihodkov. Kljub temu bodo pri Microsoftu pohiteli in še letos splavili operacijski sistem Windows 7, ki naj bi poskrbel za nekaj več svežih prihodkov.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji