Oglasno sporočilo
Objavljeno: 27.6.2019 12:00

Vse po planu?

Ste naslov razumeli kot »kako kaj poletje«? Blizu. Pogledali bomo, kako poslovna analitika, podprta s pravimi orodji, omogoča boljše plane ob učinkoviti izrabi časa. Tudi poleti.

Pogosto se ob vprašanju »Ali planirate? « skoraj sliši razmišljanje »Ali RES planiramo?«. Seveda planiramo! Planiramo lahko prodajo, ki mora dosegati cilje. Ali proizvodnjo novega izdelka. Ali kam na dopust.

Seveda sledi vprašanje »Ali spremljate plane? «. Vsekakor! Razlika je le način spremljanja. Način merjenja uspešnost planov. Lahko zelo na splošno: »Letni plan je izpolnjen«, »Zaloga izdelkov po lokacijah je ustrezna«. Lahko zelo podrobno: »Prodaja po dnevih po lokacijah«, »Učinek marketinške akcije«. Vedno pa plane spremljamo, merimo.

Precejkrat pa se tu optimizem konča. Odgovorni za poročila običajno nekaj dni v mesecu porabijo za zajem podatkov, ustvarjanje in razpošiljanje poročil. Nato nekaj dni za zajem zgodovinskih podatkov. Nato primerjanje plana z realizacijo. In nekaj tednov ali celo mesecev na leto za zajem in revizijo planov za prihodnje obdobje ter samo pripravo podatkov za različne scenarije. Šele za tem pride vsebina in analiza zajetih podatkov! Kaj se šele zgodi, če oseba, ki dela najboljša poročila, želi na dopust.

Obstaja možnost, da bi bilo pa še bolje. Učinkoviteje. Tu pridejo do izraza sodobna analitična orodja po naslednjih sklopih:

Vizualizacija podatkov. Omogočajo avtomatizacijo zajema definiranih podatkov, enostavne obdelave podatkov za prikaz kazalnikov uspešnosti in grafične prikaze z možnostjo vrtanja v globino. Ta orodja zmanjšajo čas, porabljen za zajem podatkov in ustvarjanje poročil, ob vložku primerljivem s postavitvijo novega strežnika.

Podatkovna skladišča s podatkovnimi kockami. Omogočajo učinkovito avtomatizacijo zajema in obdelave večjih količin podatkov s kompleksnimi izračuni, podatkovne kocke pa skrbijo za učinkovite vpoglede v obdelane podatke. Ta orodja zmanjšajo čas, porabljen za zajem zgodovinskih podatkov in podpirajo planiranje ter analitiko ob vložku primerljivem s službenim avtomobilom srednjega razreda.

Orodja za planiranje in upravljanje s plani. Napredno planiranje in poročanje, upravljanje proračuna in napovedi. Ta orodja omogočijo poenostavitve kompleksnega planiranja, ob vložku primerljivem z vodstvenim službenim avtomobilom.

Preverite torej, kako sodobna orodja poslovne analitike podjetjem omogočajo učinkovitejšo izrabo časa in olajšajo razumevanje in vpogled v poslovanje. Ter bolj sproščene dopuste.

www.bs.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji