Objavljeno: 22.4.2003

Vse različice paketa Office 2003

Microsoft je sporočil, da bo novi komplet pisarniških programov Office 2003 na voljo v več različicah, kot doslej, s čimer želijo kupcem ponuditi različne možnosti glede na dejanske potrebe. Osnovna različica bo zdaj nosila oznako Office 2003 Basic Edition, vendar bo na voljo le z novimi računalniki. V kompletu bodo urejevalnik Word, preglednica Excel in program Outlook. Tako kot doslej bo Office 2003 Standard Edition na voljo tudi kot škatla za maloprodajo, poleg omenjenih modulov pa je tu vključen še predstavitveni program PowerPoint.

Korak višje je nato Office 2003 Professional Edition, ki bo tem izdelkom dodal podatkovno zbirko Access, program za namizno založništvo Publisher in dodatek za Outlook imenovan Business Contact Manager for Outlook, ki bo opravljal vlogo preprostega orodja za obvladovanje odnosov s strankami (CRM). Novost je Office 2003 Professional Enterprise Edition, ki bo vseboval še program za izpolnjevanje obrazcev InfoPath. Slednji paket bo na voljo le skozi količinske licence in ne bo v prodaji posamično.

Omeniti velja še različico Office 2003 Small Business Edition, ki bo vsebovala vse kot Standard Edition, poleg tega pa še programe Publisher in Business Contact Manager for Outlook. K tem moramo dodati še različice Office Students and Reachers Edition, ki bo na voljo za izobraževalne ustanove in Office Developer Edition, ki je namenjena razvijalcem. Ta bo vsebovala razvojno orodje imenovano Visual Studio Tools for Office.

S tem pa novosti še niso končane. Office 2003 Professional Edition in Professional Enterprise Edition bosta vsebovali programe Word, Excel, Outlook in PowerPoint, ki se bodo nekoliko razlikovali od tistih v drugih izvedbah pisarniške zbirke. Dodane bodo funkcionalnosti, kot je tehnologija Information Rights Management (IRM) za zaščito in avtentikacijo dokumentov, dodatne XML zmožnosti in orodja za nadzor nad dokumenti. Le omenjeni različici paketa Office 2003 bosta znali izdelati zaščitene dokumente, prebirati pa jih bodo znale vse različice.

Spremembe so tudi v licenčni shemi. Vsi paketi bodo omogočali dve sočasni namestitvi paketa za osebno rabo (domači in službeni računalnik, prenosnik in namizni računalnik,...), le različica Students and Teachers Edition bo dovoljevala tudi do tri sočasne namestitve. Omeniti velja tudi to, da paket OneNote, ki je namenjen tabličnim računalnikom ne bo del kompletov Office 2003, ampak ga bodo prodajali posebej, tako kot programe FrontPage, Project in Visio, ki tudi sodijo v širšo družino izdelkov Office System. O cenah bomo poročali nekoliko kasneje, ko bodo točno določene tudi za Slovenijo.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji