Objavljeno: 20.4.2009

Vse več kandidatov

Na spletnih forumih je te dni precej vroče, ko se pogovori odvijajo o prihajajočih operacijskih sistemih. Na voljo sta namreč dve t. i. kandidatski različici (ang. Release Candidate) za operacijska sistema Windows 7 ter Ubuntu 9.04.

Medtem ko je Ubuntu 9.04 RC na voljo vsem uporabnikom, je Windows 7 RC1 zaenkrat na voljo le uporabnikom Microsoftovih storitev MSDN ter TechNet, javnosti pa bo uradno dostopen 5. maja. Seveda je pričakovati, da bo bistveno prej našel svojo pot tudi do omrežij za izmenjavo podatkov med uporabniki.

Čeprav sta oba nova operacijska sistema že praktično dokončana, pa se razlikuje pristop njunih ustvarjalcev pri odpravi še zadnjih hroščev. Ubuntu je namreč v končni različici na voljo dober teden dni po objavi kandidatske različice, v Redmondu pa si za preučevanje le-te običajno vzamejo dobrega pol leta. Bolje obveščeni viri sicer navajajo, da je tudi Windows 7 s stališča zrelosti OS na višjem nivoju kot njegovi predhodniki in bi zato lahko uradno ugledal luč sveta že poleti.

www.microsoft.com

www.ubuntu.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji