Objavljeno: 28.10.2003

Vse zmogljivejši Applov iPod

Pri Applu so predvajalnik glasbe iPod nedavno nekoliko odprli, da je pripravljen na nove storitve in vsebine. Še posebej zanimive pa so nove možnosti priklopa dodatne opreme.Pred približno dvema letoma je podjetje ponudilo predvajalnik digitalne glasbe z vgrajenim diskom, ki so mu pozneje dodali še možnost prikazovanja osebnega urnika in opravil ter imenika, shranjevanja beležk in preprostih igric.

Nedavno pa so iPode odprli tudi drugim podjetjem, ki bodo lahko zanj ponudili programe in dodatno strojno opremo, kot so denimo mikrofon, zvočniško priklopno postajo Altec Lansing, bralnik pomnilniških kartic in drugo. Ne pozabimo,da je Apple za okolje Windows ponudil tudi program za elektronski nakup glasbe iTunes. Predstavili so tudi možnost, da lahko iPod uporabimo kot muzejski vodič. Še več - v sodelovanju z Volkswagnom v ZDA vsem novim Beetlom prilagajo iPod in nosilno konzolo zanj.

Apple je do danes prodal že 1,4 milijona iPodov, približno polovico v zadnjih šestih mesecih. Naprava je tako postala najbolj razširjen predvajalnik glasbe MP3 s tretjinskim tržnim deležem med prodanimi enotami letos poleti, pravi pri Applu.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji