Objavljeno: 10.10.2005

Vseevropsko srečanje Konice Minolte

Podjetje Konica Minolta je uspešno prestalo združitveni proces in se svetu poskuša predstaviti kot zrelo podjetje, ki na svojo široko paleto izdelkov poskuša staviti s stališča storitev, ki jih lahko zagotavlja svojim strankam. V tem duhu je minilo vseevropsko srečanje s partnerji in novinarji, ki so ga organizirali v Berlinu.

Po predavanjih japonskih predstavnikov podjetja smo si sodelujoči lahko ogledali širok portfolio izdelkov, ki jih izdelujejo pri Konici Minolti in se lahko hkrati poučili tudi o osnovnih gradnikih le teh, saj so bili na voljo strokovnjaki iz njihovih razvojnih laboratorijev. Zanimivo je bilo videti optični del laserskih tiskalnikov, ki je s svojimi ogledali, prizmami in lečami izredno zapleten in ki ga zato izdeluje le malo svetovnih proizvajalcev.

Konica Minolta je trenutno najmočnejša na tiskalniškem področju, oz. na področju večnamenskih naprav/kopircev. Še posebej na zgornjem področju, kjer premorejo tudi modele, ki tiskajo s hitrostjo 105 strani na minuto. Eden od Minoltinih sistemov je bil uporabljen na zadnjih Olimpijskih igrah, kjer je za sodelujoče tiskal izbrane svetovne časopise.

Podjetje je močno tudi med digitalnimi fotoaparati (od koder izhaja Minoltin "del" podjetja), po novem pa premorejo tudi brizgalno tehnologijo. Z njo opremljajo industrijske tiskalnike, ki z veliko hitrostjo tiskajo tekstil. Tiskalniki uporabljajo tehnologijo Piezo.

Bizhub Pro 1050 je trenutno vrhunec Konica Minoltine tiskalniške ponudbe. Natisniti zmore kar 105 strani na minuto.

http://www.konicaminolta.com

http://www.konicaminolta.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji