Objavljeno: 27.4.2007

Vsi slovenski blogi

Na portalu slowwwenia.com so poslovnemu imeniku in iskalniku dodali še pregled praktično vseh slovenskih blogov in blogerjev. Trenutno spremljajo okrog 1000 domačih virov. Po mesecu poskusnega delovanja so pri tem zbrali tudi nekaj zanimivih statističnih podatkov.

Vsaj en dan svojega življenja ali eno misel je v mesecu dni na spletu objavilo okrog štiri tisoč Slovencev in Slovenk, kar nas uvršča med manj na spletu pišoče narode na svetu. Dnevno napišemo približno 200 krajših ali daljših vtisov o našem vsakdanu, tako da lahko sklenemo, da med nami takih, ki bi jim blog predstavljal življenje, nimamo. Povprečno je namreč vsak objavil manj kot dva prispevka v enem mesecu.

Kljub temu objave na blogu tudi v Sloveniji predstavljajo upoštevanja vredno alternativno klasičnim medijem. 200 objav je namreč primerljivo s številom objav v drugih slovenskih medijih. Na slowwwenia.com so povedali, da zabeležijo novo objavo povprečno vsakih 7 do 8 minut, kar kaže, da se domači blogerji z objavami hitro in sproti odzivajo na dogajanje v njihovem okolju.

http://www.slowwwenia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji