Objavljeno: 14.6.2012

WD se podaja med usmerjevalnike

Western Digital, eden izmed poglavitnih proizvajalcev diskov in drugih pomnilniških ter večpredstavnih izdelkov, je najavil svoj vstop na področje omrežne opreme. Na začetku so predstavili pet omrežnih izdelkov - štiri usmerjevalnike in eno omrežno stikalo s skupnim imenom My Net. Med vsemi novostmi je brez dvoma najbolj zanimiv usmerjevalnik N900 Central, ki poleg omrežnega dela deluje tudi kot domača naprava NAS. Kot bi pričakovali od proizvajalca diskov, so v usmerjevalnik vgradili disk, ki je lahko velik 1 TB ali 2 TB. Do njega lahko dostopamo brezžično iz domačega okolja ali prek internetne povezave prek spletne storitve WD 2 Go. Kot je že znano, je do vsebin možno dostopati tudi prek telefonov in tablic iOS in Andorid.

N900 Central nudi prepustnost v brezžičnem omrežju s hitrostjo 900 Mb/s. Enako nudi tudi usmerjevalnik N900 (brez Central), ki nima vgrajenega diska, temveč je nanj mogoče priključiti dve zunanji napravi prek vmesnikov USB (tipično zopet diske). Na voljo sta še cenejši različici N750 in N600, kjer že ime pove, da sta omejena na prepustnost 750 oziroma 900 Mb/s. Omeniti velja, da imajo vsi usmerjevalniki vgrajeno tehnologijo FasTrack, ki zna samodejno optimizirati prenose in dajati prednost zahtevnejšim vsebinam, kot so pretočni video posnetki, videokonference in spletne igre.

Zadnja novost je klasično 8-vratno omrežno stikalo, ki službi bolj kot dopolnitev ponudbe usmerjevalnikov. Cene se v ZDA gibljejo od 80 dolarjev za model N600 do 300 oziroma 350 dolarjev za N900 Central (odvisno od velikosti diska). Vse novosti razen najbolj zanimivega usmerjevalnika z diski, so že na voljo, N900 Central pa bo v prodaji v naslednjem četrtletju.

http://www.wdc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji