Objavljeno: 14.3.2003

WebSphere Business Integration Server v Sloveniji

IBM Slovenija je predstavil novo različico rešitve WebSphere Business Integration Server z oznako 4.2, ki omogoča povezavo in avtomatizacijo poslovnih procesov, tako znotraj podjetja kot tudi navzven.

Družina izdelkov WebSphere Business Integration (WBI) omogoča izvajanje poslovnih procesov, od njihovega modeliranja, preko povezovanja, urejanja, do izboljševanja delovanja. Med bistvene prednosti v novi različici sodijo predvsem dodane predloge za poslovne procese v posameznih vertikalnih gospodarskih panogah, med drugim v telekomunikacijah, izboljšani pa so tudi moduli. Modul za modeliranje poslovnih procesov tako omogoča grafično oblikovanje procesa, simulacije, vpeljevanje >>kaj če<< situacij in implementacijo z minimalnimi zahtevami po programiranju.

Seveda je dodana tudi podpora za spletne storitve, razvojna orodja pa sedaj temeljijo na ogrodju Eclipse, ki uporablja odprte standarde in hkrati tudi zagotavlja enak uporabniški vmesnik v celotni družini izdelkov WebSphere. Rešitev pa po novem podpira tudi operacijska sistema Windows XP in HP-UX, poleg že standardnih Windows 2000, AIX in Solaris.

Na rešitvah iz družine WebSphere, predvsem na rešitvi MQ, pa je Petrol zgradil svoj poslovno-informacijski sistem, ki ga IBM tudi uporablja kot referenčni primer rešitev. Petrol ima v osrednjem informacijskem središču IBM-ov veliki računalnik zSeries na katerem teče strežnik WebSphere MQ, ki je povezan z vsemi črpalkami in tudi s poslovnimi partnerji. V strežnikih na vsaki črpalki se vodi evidenca zalog in ko, denimo merilec količine bencina zazna, da se zaloge približujejo kritični točki, se črpalkin strežnik samodejno poveže z osrednjim strežnikom in ta nato s poslovnim sistemom Petrolovega dobavitelja goriva, nakar se naročilo za vnaprej predvideno količino goriva izpolni kar samo. Podobne rešitve imajo tudi druga podjetja, vendar je pri Petrolovi rešitvi najbolj zanimivo predvsem to, da celoten sistem lahko nadzoruje en sistemski administrator, ki za to porabi le 10 odstotkov svojega delovnega časa.

http://www.si.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji