Objavljeno: 29.9.2008

Windows 7 Mobile bo zamudil

Zgodovina se očitno ponavlja. Za osvežitev spomina naj povemo, da bo Microsoftov naslednji operacijski sistem, tako kot že kopica njegovih predhodnikov, zamujal. Medtem ko gigant iz Redmonda upa, da bo Windows 7 prišel z le nekaj mesečno zamudo, pa je za njegovo mobilno različico - Windows 7 Mobile - že jasno, da le-ta ne bo na voljo v začetku prihodnjega leta, temveč šele v njegovi drugi polovici.

Te novice so se še najbolj razveselili pri konkurenčnih proizvajalcih mobilnih naprav, ki jih poganjajo bodisi platforme Symbian ali pa Googlov Android. Tudi pri RIM, izdelovalcih BlackBerry pametnih mobilnikov, se ob zadnjih novicah le nasmehnejo. Razloge za zamudo gre iskati predvsem v povsem novi platformi (ne bo šlo zgolj za manjšo nadgradnjo, kot je bilo to doslej v navadi) in podpori čim številčnejšim napravam.

Po Microsoftovih besedah bodo zamudo skušali omiliti s posodobitvami obstoječe Windows Mobile platforme, ki bo dobila nekaj osvežitev, med najpomembnejšimi izboljšan brskalnik Internet Explorer 6, ki bo sedaj znal prebaviti tehnologiji Flash in Ajax že »iz škatle«.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji