Objavljeno: 8.8.2009

Windows 7 s kritično napako

Kmalu po tem, ko je Windows 7 uradno postal na voljo študentom in razvijalcem, ki se družijo v omrežjih MSDN ter Technet, je v javnosti odjeknila novica o kritični napaki, ki lahko povsem ohromi novi OS in zaradi katere se utegne zgoditi, da se bo uradna izdaja sedmice zavlekla.

Različica Windows 7 7600.16385, ki je bila poslana tudi sestavljalcem računalnikov, vsebuje hrošča, ki v vsega nekaj sekundah spravi na kolena celoten OS. Gre za napako pri delu s pomnilnikom, ki je neposredno povezana z uporabo orodja za pregledovanje vsebine diskov chkdsk.exe. Ta namreč pri izvajanju ene svojih nalog ne sprosti zasedenega pomninilnika, zato ga sistemu kaj hitro zmanjka in postane popolnoma neodziven, testni uporabniki pa poročajo tudi o vrnitvi že skoraj pozabljenega modrega zaslona, ki nakazuje kritično napako.

Pri Microsoftu že delajo na odpravi napake, možno je tudi, da se bo zaradi nje prestavil tudi datum splavitve novega OS (sedaj napovedan za 22. oktober), saj bodo sestavljalci računalnikov potrebovali kar nekaj časa, da že nameščene različice zamenjajo.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji