Objavljeno: 1.6.2012

Windows 8 Release Preview se predstavlja

Microsoft je objavil naslednjo preizkusno različico okolja Windows 8, ki so ji dali ime Release Preview, kar naj bi pomenilo, da smo že blizu konca razvoja. Po sedanjih načrtih, bo ta na voljo še pred koncem leta. Že čez nekaj dni pa naj bi Microsoftovi partnerji prikazali prve primerke strojne opreme, ki bo posebej narejena za novo okolje.

Windows 8 Release Preview ob novejši različici kode samega jedra, so prvič vključuje nove aplikacije, kot programi so Bing (Travel, News in Sports), izboljšave (Mail, Photo, People), izboljšali so možnosti nastavitve (personalizacije) začetnega zaslona, dostopa do spletne trgovine Windows Store (z kopico novih programov), prenovili so omrežni pomnilniški disk SkyDrive in dodali podporo za več zaslonov. Pomemben del je prenovljeni Internet Explorer 10, ki ima kljub predhodnim drugačnim stališčem Microsofta, zdaj vgrajen Adobe Flash Player.

Microsoft je z junijem začel tudi poseben predpordajni program, kjer bodo kupci novih računlnikov imeli možnost cenejše nadgradnje na novo različico (Windows Upgrade Offer) za ceno 15 dolarjev (cena velja za ZDA).

http://windows.microsoft.com/sl-SI/windows-8/release-preview

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji