Objavljeno: 17.4.2012

Windows 8: samo tri različice

Microsoft je uradno potrdil, da bo naslednja različica operacijskega sistema nosila ime Windows 8. S tem je konec ugibanj, da bi nova Okna utegnila dobiti drugačno ime. Obenem so bistveno poenostavili število različic, ki je najmanjše do sedaj. Za računalnike z arhitekturami x86/64 bosta v bistvu na voljo le dve različici: Windows 8 in Windows 8 Pro.

Prva je namenjena domačim uporabnikom, druga pa zahtevnim navdušencem in poslovni rabi. Se je pa Microsoft odločil, da bo nekatere dosedanje funkcionalnosti ponudil kot dodatne pakete: dosedanji Windows Media Center se bo spremenil v dodatek Windows Media Pack. Vse različice bodo omogoča spremembo jezika brez ponovne namestitve in menda celo brez ponovnega zagona.

Tretja različica je namenjena sistemom z arhitekturo ARM, nosila pa bo oznako Windows 8 RT. Zanimivo, da bo le ta različica imela že v osnovi vgrajeno posebno različico paketa Office, programe pa bo mogoče nameščati le prek spletne trgovine. Podpirala bo poseben sistem šifriranja podatkov na napravi in ne EFS (Encyrpting File System) kot pri ostalih dveh različicah Oken. Prav tako ne bo podpirala priključitve v domeno in skupinskih politik, tako da bo najbrž res namenjena predvsem domačim uporabnikom.

http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/04/16/announcing-the-windows-8-editions.aspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji